Skip to content

Apa yang boleh anda lakukan dengan 100 dolar untuk berdagang saham?

Pasaran saham adalah salah satu pilihan pelaburan yang paling menarik untuk pengguna. Pasaran saham membolehkan pelabur melabur dalam syarikat, dan sama ada untung atau rugi. Ramai orang melabur jumlah yang besar dalam bursa saham, tetapi jika anda seorang pemula atau hanya ingin mencuba pasaran, wang 100 dolar mungkin menarik minat anda. Lebih banyak bonus?

Bermula dengan 100 dolar mempunyai beberapa faedah. Ia mengurangkan ketakutan terhadap risiko yang mungkin ada pada seseorang individu. Berdagang dengan wang amalan 100 dolar membolehkan pedagang mempelajari kehalusan pasaran kerana ia sebenarnya berdagang. Berdagang dengan jumlah yang kecil juga boleh digunakan sebagai cara untuk mendidik kanak-kanak tentang pasaran saham dan cara ia berfungsi. Kami akan melihat dua faktor penting yang diperlukan untuk berjaya berdagang 100 dolar.

Pilih Stok Lebih Murah

Sesetengah orang mungkin tidak menyedari hakikat ini, tetapi majoriti menyedari bahawa harga saham untuk syarikat tertentu boleh berubah-ubah secara meluas. Harga saham boleh sangat berbeza. Ada yang serendah lima dolar manakala harga syarikat lain kekal melebihi 100 dolar.

Adalah bijak untuk membeli saham pada bahagian bawah spektrum jika anda ingin mencuba berdagang kurang daripada $100. Syarikat dagangan di ambang kehancuran tidak disyorkan, namun banyak yang mempunyai harga yang rendah kerana ia berdasarkan faktor lain seperti analisis aliran tunai.

Dua faedah datang daripada melaburkan bajet $100 dalam saham pada harga yang lebih rendah. Ia membolehkan anda mempelbagaikan portfolio anda dengan lebih baik daripada membeli hanya tiga saham dalam syarikat 30 dolar. Ia membolehkan anda memperoleh lebih banyak wang. Saham yang berharga satu dolar tetapi melihat peningkatan lima sen dalam nilai bernilai lima peratus lebih. Saham 20 dolar, bagaimanapun, hampir tidak bernilai. Pelabur mendapat lebih nilai dengan lebih sedikit wang dengan membeli saham yang lebih murah.

Untuk mendapatkan pulangan terbaik atas pelaburan awal anda, anda harus mengekalkan kos pembelian dan penjualan serendah mungkin. Sesetengah broker saham mengenakan kadar rata setiap transaksi. Ia tidak begitu buruk jika anda melabur berpuluh atau ratusan ribu, tetapi jika anda bermula dengan jumlah wang yang kecil ia akan menjadi sukar untuk pulih.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *