Skip to content

Asas Membeli dan Melabur Matawang Kripto

Mata wang untuk esok ialah Bitcoin. Wang digital ini, dengan pulangan yang tinggi dan kemudahan penggunaannya adalah mata wang yang akan digunakan pada masa hadapan blog di sini.

Dalam dunia yang semakin digital, penciptaan wang digital adalah logik. Dalam ruang ini, mata wang kripto atau syiling digital telah wujud dalam pasaran global. Pada tahun 2009 ahli matematik dan pakar perisian menjadi terpesona dengan konsep perlombongan cryptocoin untuk menghasilkan wang anda sendiri. Syiling melombong digunakan lebih mudah. Di tengah-tengah ledakan syiling crypto, terdapat trend baharu: perlombongan kolam.

Sebabnya hanya ada lebih kurang 21,000,000 syiling yang tersedia untuk saya. Setiap blok mengandungi hanya 50 syiling dan setiap 210,000, jumlah itu dipotong separuh. Ini berlaku kira-kira setiap empat atau lima tahun. Ini dijangka akan berlaku menjelang 2019. Kitaran perlombongan seterusnya hanya akan melombong maksimum 25 syiling walaupun hakikatnya kerumitan persamaan kekal tidak berubah.

Mata wang kripto telah meningkat dalam nilai sebanyak 900% sejak 2017. Anda mungkin ingin mempertimbangkan untuk melabur dalam syiling crypto jika, walaupun anda bersedia untuk mengambil risiko, anda ingin melipatgandakan dana anda dengan cepat. Garis panduan asas ini akan membantu anda membuat keputusan termaklum apabila membeli dan melabur syiling crypto.

Syiling Crypto: apakah konsepnya?

Crypto-coins membenarkan pemindahan wang tunai rakan ke rakan melalui sistem dalaman. Majoriti sistem kewangan adalah berpusat, dan mereka mempunyai kuasa untuk mengawal selia. Syiling kripto adalah berbeza. Setiap komputer yang melakukan transaksi crypto-coin ditambah secara automatik pada rangkaian sebagai nod. Semua transaksi yang dibuat menggunakan crypto-coins akan disimpan pada lejar awam yang dipanggil blockchain, yang mengekalkan ketelusan. Pengiktirafan ini membolehkan anda menyulitkan dompet anda, dan sebarang transaksi hanya boleh dilakukan melalui kod yang diberikan kepada anda.

Jangan beli mata wang kripto daripada sumber yang tidak boleh dipercayai

Anda boleh mendapatkan mata wang kripto anda sama ada dengan melombong atau membelinya di bursa perdagangan. Majoriti orang awam dan pengguna lebih suka menggunakan platform pertukaran mata wang kripto. Kebanyakan pertukaran mata wang kripto mempunyai mata wang kripto yang disenaraikan di bawah pelbagai nama, termasuk Bitcoin, Ethereum atau Indus Coin. Walaupun secara konsepnya berbeza, semua mata wang kripto ini adalah sama. Pilih pembekal yang boleh dipercayai. Laman web boleh digunakan untuk menyemak perkhidmatan yang tersedia. Anda boleh melihat ini di laman web. Tawaran IndusCoin dipaparkan dengan jelas apabila anda melawati laman web mereka. Anda boleh menyimpan wang anda dengan selamat.

Setiap kali anda menjalankan transaksi kewangan, contohnya, anda mesti memasukkan kata laluan unik yang anda buat menggunakan penyulitan. Semasa bergerak, adalah mungkin untuk melihat baki anda dan transaksi sebelumnya. Aplikasi ini adalah dompet pembayaran mudah alih yang boleh dimuat turun untuk menjalankan transaksi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *