Skip to content

Bagaimana Memilih Saham Perlombongan Emas untuk Pelaburan

Anda boleh melabur dalam emas untuk membina kekayaan tapak di sini, walaupun semasa krisis kewangan baru-baru ini. Melabur secara langsung dalam logam berharga bukanlah cara terbaik untuk meningkatkan kekayaan. Sebaliknya, anda boleh melabur dalam syarikat perlombongan emas. Sebuah syarikat perlombongan emas boleh dinilai dan diiktiraf dengan menilai beberapa faktor.

Pertimbangkan faktor ini apabila membuat pilihan tentang perniagaan perlombongan:

1). Kepelbagaian antara saham emas boleh menjadi perkara yang sangat baik. Satu pepatah lama ialah anda tidak boleh memasukkan semua telur anda ke dalam satu bakul. Mempelbagaikan risiko yang anda ambil sentiasa bijak. Pilih lebih daripada satu perniagaan untuk meminimumkan risiko anda. Anda harus mengimbangi portfolio syarikat emas anda antara pencari gali, pengeluar dan pemaju apabila anda melabur dengan serius. Adalah penting untuk diingat bahawa pelabur dan pemaju adalah pelaburan yang berisiko. Walau bagaimanapun, anda juga akan melihat pulangan yang tinggi.

Jika anda memilih untuk membeli emas daripada pengeluar, pulangan yang anda terima mungkin kurang daripada yang dijangkakan. Banyak syarikat emas telah mempelbagaikan portfolio mereka untuk memasukkan penerokaan, projek pembangunan, dan pengeluaran. Portfolio pelaburan yang pelbagai boleh berguna untuk pelbagai tujuan. Ia juga melindungi daripada risiko seperti alam sekitar, politik atau undang-undang. Kepelbagaian portfolio mengurangkan risiko kebolehubahan gred. Emas diukur sebagai gram setiap tan. Grednya mungkin berbeza-beza bergantung pada kedalaman dan lokasi.

2). Perlombongan emas memerlukan pelaburan jangka panjang. Pengeluar emas adalah mereka yang memperoleh pendapatan dengan dapat memperoleh semula sumber logam berharga secara ekonomi. Mereka harus dinilai secara berbeza kepada penjelajah. Jika anda melabur dalam pengeluar ini, maka adalah penting untuk memahami berapa lama lombong mereka akan bertahan. Untuk mengukur hayat lombong, bandingkan pengeluaran semasa atau unjuran dengan rizab.

Apakah kesudahannya jika rizab pengeluaran emas kehabisan? Pelaburan emas anda boleh berisiko jika ia hilang. Pastikan pengilang boleh menunjukkan "Mine Life" yang kukuh. Kebanyakan firma perlombongan sedang bergelut untuk terus hidup. Hanya syarikat yang mempunyai program penerokaan dan pertumbuhan yang kukuh akan dapat menjadikan cadangan anda berbaloi.

3). Syarikat yang meneroka secara berterusan sentiasa berada dalam kedudukan yang lebih baik. Keupayaan untuk mendapatkan semula emas daripada kerak telah menjadi semakin sukar. Hari ini, mencari sejumlah besar emas memerlukan penyelidikan, penerokaan dalam bidang dan masa baru. Jika anda memutuskan untuk membeli saham dalam syarikat yang terlibat dalam penerokaan emas, pelaburan anda adalah selamat.

Anda boleh membuat keputusan untuk melabur atau tidak dalam saham perlombongan emas berdasarkan faktor-faktor yang disenaraikan di atas. Pelaburan anda sepatutnya bertahan bertahun-tahun.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *