Skip to content

Untuk berdagang saham, anda perlu mengikuti 5 peraturan emas ini

Ikuti peraturan ini untuk memastikan anda berdagang dengan jayanya.

Berikut adalah beberapa peraturan yang membolehkan saya mendapat keuntungan dalam pasaran saham secara konsisten, temui lebih banyak lagi!

Pelbagaikan- Letakkan telur anda dalam bakul yang berbeza. Jangan membelanjakan semua wang tunai anda pada satu syarikat sahaja. kenapa? Kerana jika anda melabur semua wang anda dalam satu saham, ia boleh menjadi muflis dan menyebabkan kehilangan segala-galanya. Saya tidak akan meletakkan lebih daripada 20% akaun dagangan saya ke dalam mana-mana bahagian tunggal.

Gunakan Henti Rugi pada Semua Saham yang Anda Dagangan Sama ada Anda Berdagang Panjang atau Pendek. Orang mencadangkan anda mempunyai Henti Kerugian sebanyak 2%. Tetapi saya suka menggunakan 4. Berkemungkinan anda akan gagal jika anda tidak menggunakan stop loss. Jangan lupa bahawa jika dagangan anda mengalami kerugian sebanyak 20%, maka anda boleh keluar dalam masa lima hari.

Dengarkan tiada guru. Jangan ikut saranan orang lain untuk membeli dan menjual saham. Anda perlu berdagang sendiri dan percaya pada diri sendiri. Walaupun anda mungkin mendapat beberapa petua daripada rakan atau guru di bursa saham, atau mungkin juga orang yang menyiarkan dalam forum tentang perdagangan saham, bukanlah idea yang baik untuk menggunakannya sebagai asas tunggal anda untuk membuat keputusan. Perkara terbaik untuk dilakukan ialah menyelidik saham dan melakukan kerja rumah anda. Jika anda menyukainya, maka berdaganglah.

Jangan berdagang dengan apa-apa wang lebih daripada yang anda boleh rugi. Anda akan gagal jika anda melakukannya. Gunakan dana anda untuk perdagangan saham jika ada anak yang perlu disediakan atau anda ingin bersara. Anda akan membuat keputusan yang tidak baik apabila berdagang dengan wang yang menakutkan, dan oleh itu akan kehilangan wang itu. Salah seorang kawan saya membuat pinjaman untuk membeli saham. Sekarang dia mempunyai banyak hutang dan muflis.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *